Rezervasyon
  • Görseller Liberty Hotels Blog037
Yivliminare Camii İl Merkezi

Yivliminare Camii İl Merkezi

Ayrıca çiçeklerle dolu Karaalioğlu Parkı ve bitişiğindeki 14 metrelik kule, M.S. birinci ya da ikinci yüzyıla tarihlenen ve başlangıçta bir türbe olarak inşa edilen, doğal olarak bir gözetleme kulesi ve deniz fenerine dönüşen Hıdırlık Kalesi de keşfedilmeye değerdir.

Birkaç minare de dikkat çekicidir: Kırık Minare (Kesik Minare), onuncu yüzyılda Rum Selçuklu Türk İmparatorluğu tarafından camiye dönüştürülmeden önce bir Roma tapınağı, ardından bir kilise olarak kullanılmıştır. 1846'da çıkan bir yangında tahrip olan minarenin kalan kısmı kırık minare olarak bilinmekte ve yerli halk ve ziyaretçiler için bir buluşma noktası olarak kullanılmaktadır. Yivli Minare on üçüncü yüzyılın başlarında inşa edilmiştir ve nefis kubbeli bir çatıya sahip camiyi, çeşitli türbeleri ve Mevlevihane ya da Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ni de içine alan çeşitli binalardan oluşan bir kompleks olan Külliye'nin hemen yanında yer almaktadır.

Antalya'nın çok güzel plajları da vardır. Konyaaltı Plajı, şehrin batı yakasında yer alan uzun, çakıllı ve mavi bayraklı bir plajdır. Plaj, Aşağı Düden Şelaleleri'nin hemen yanından başlar ve Antalya Körfezi'ne doğru devam eder. Bol miktarda gölge ağaçları, atıştırmalık standları, restoranlar, kafeler ve barlar, duşlar ve diğer hizmetlerin yanı sıra kiralık şezlonglar ve güneş şemsiyeleri bulunmaktadır.

Lara Plajı Antalya'nın doğusunda yer alır ve belki de merkezden en kolay ulaşılabilen plajdır. Aynı zamanda mavi bayraklı bir plaj olan gerçek kum plaj doğu tarafında başlar ve birkaç kilometre boyunca uzanır; plajın çoğu kısmı şezlonglar, güneş şemsiyeleri, atıştırmalıklar ve içecekler, duşlar ve hatta eğlence sunan ticari kuruluşlarca desteklenmektedir.

Etkinlik/Sizi Arayalım