Rezervasyon
  • Görseller Liberty Hotels Blog038
SAKLIKENT KANYONU

SAKLIKENT KANYONU

Bazen "Saklı Vadi" olarak da adlandırılan Saklıkent Kanyonu, Antalya ve Muğla illerinin sınırında, Muğla ilindeki Fethiye'ye yaklaşık 50 kilometre ve Kalkan'a arabayla 20-30 dakika mesafede yer almaktadır. Ziyaret etmek için eşsiz ve ilgi çekici bir yerdir ve Turkuaz Sahil boyunca başka hiçbir şeye benzememektedir. Kanyonun kendisi 18 kilometre uzunluğunda ve 300 metre derinliğinde olup en dar noktası sadece iki metredir. 1992'den beri resmi bir Milli Park olan kanyon, Türkiye'nin en uzun ve en derin, Avrupa'nın ise üçüncü büyük kanyonu olarak kabul edilmektedir.

Ziyaretçiler kanyona, nehre doğrudan erişimi olan doğal kayalık bir alana hızlı bir şekilde götüren asma ahşap bir köprü ile girerler. Cesareti olanlar, çevredeki Toros dağlarından gelen ve güneş ışığı eksikliği nedeniyle yazın bile soğuk olan dondurucu soğuktaki buzlu suda kürek çekebilir veya hatta daha ileriyi keşfetmek için bel yüksekliğine kadar yürüyebilir, ancak çoğu sadece bu alanda kalır, fotoğraf çeker, dondurma yer ve çevrenin tadını çıkarır. Bunu kolaylaştırmak için atıştırmalık barları ve banklar vardır, ancak girişe yakın nehir kenarındaki restoranlardan birinde öğle yemeği yemeye değer; bu restoranlarda nehirden tutulan balıklar servis edilir ve ayrıca ahşap teraslarından ayaklarınızı nehre daldırma fırsatı sunar.

Kanyonda daha fazla yürümeyi veya suya girmeyi planlıyorsanız, bir çift sağlam dalgıç ayakkabısı edinmenin iyi bir fikir olduğunu unutmayın (eğer yoksa girişte satılmaktadır). Yerel tur şirketleri aracılığıyla kanyonda salla gezinti yapmak da mümkündür.

Genellikle "dünyanın en güzel plajı" olarak kabul edilen Ölüdeniz, Turkuaz Sahil'in kartpostallık yıldızıdır. Aslında iki ana halk plajından oluşmaktadır: Halka açık ve ücretsiz olan Belcekız, restoranları, barları, kafeleri, mağazaları ve hediyelik eşya tezgahlarıyla popülerdir. Aynı zamanda kıyı boyunca uzanan koyları, plajları ve adaları (Kelebekler Vadisi dahil-aşağıya bakınız) ve bugün Mavi Lagün olarak bilinen yere bakan Kumburnu'nu keşfeden yerel tekne turları için bir başlangıç noktasıdır - Burası Belcekız'dan bir kum setiyle ayrılan, muhteşem sığ sulara ve sadece kano ve kürekli teknelere izin verilmesi sayesinde daha sessiz bir atmosfere sahip resmi bir doğa koruma alanıdır. Maceraperest ruhlar burada tüplü dalışın yanı sıra yakındaki Babadağ'dan yamaç paraşütü yapmayı deneyebilir ve Ölüdeniz aynı zamanda Likya Yolu'nun başlangıç noktasıdır. Aziz Nikolaos Adası olarak da bilinen Gemiler Adası'na günübirlik bir gezi düzenleyerek yüzebilir, dalış yapabilir, yöresel yemeklerin tadını çıkarabilir ve antik kalıntıları keşfedebilirsiniz.

Etkinlik/Sizi Arayalım