Rezervasyon
  • Liberty Hotels Blog Meryem Ana Card
Meryem Ana Evi

Meryem Ana Evi

Aralarında yaklaşık 27.598 hektarlık bir alanı kaplayan parklar, güzel koyları ve plajları ile lagünler ve sulak alanları kanyonlar ve vadilerle bir araya getiren, flora ve fauna harikaları ortaya çıkaran doğal güzellikleri sayesinde uzun zamandır Türkler ve turistler için cazip bir yer olmuştur: burada 800'den fazla bitki ve ağaç türü (Türk çamı, Fenike ardıcı, karaağaç yapraklı sumak), 256 kuş türü (ak balıkçıl, kartal ve kerkenez), 28 memeli türü ve 45 balık türü bulunmaktadır.

Bu türlerden bazıları parka endemiktir ve Anadolu Leoparı, Dalmaçya pelikanı ve cüce karabatak gibi nesli tükenmekte olan türler de dahil olmak üzere dünyanın başka hiçbir yerinde gözlemlenemez. Yürüyüş yaparken ya da araba kullanırken yabani atları, çizgili sırtlanları ve Avrasya vaşağını ya da denizde deniz kaplumbağalarını, fokları ve yunusları görebilirsiniz.

İçmeler, Kavaklı ve Karapınar'ın da aralarında bulunduğu yarımadanın doğal ormanla kaplı plajlarında banklar, piknik masaları, ara sıra kafeler, tuvalet ve duş olanakları ve ara sıra da yaban domuzu bulunmaktadır; yine de fazla telaşlanmayın, doğal yırtıcı hayvanların bulunmayışı nedeniyle oldukça uysaldırlar ve genellikle sadece yiyecek artıkları için etrafı koklarlar. Park girişinin hemen içinde yer alan Zeus Mağarası, yıl boyunca serinletici bir şekilde soğuk olan berrak kaynak suyuyla dolu bir tatlı su kaynağı olup, birçok ziyaretçinin tıpkı Zeus'un yaptığı gibi yıkanmak için uğrak noktasıdır.

 

Etkinlik/Sizi Arayalım