Rezervasyon
  • Görseller Liberty Hotels Blog013
Aziz Demetrius Kilisesi

Aziz Demetrius Kilisesi

Şirince, Türkçe'de "sevimli" anlamına gelmektedir ve Kuşadası'na arabayla sadece 30 dakika uzaklıktaki bu cennet gibi tepe köyü için mükemmel bir isim gibi görünmektedir. Ancak kaderin daha da şirin bir cilvesi olarak, Efes'ten azat edilen köleler ve daha sonra Yunanlılar olan ilk sakinleri potansiyel işgüzarları uzak tutmak istediklerinden, orijinal adı "çirkin" anlamına gelen "Çirkince" idi.

Rumlar 1923'teki zorunlu iskânın ardından burayı terk etmişlerdir, ancak köy eski halini büyük ölçüde korumaktadır ve bugün şirin dükkânlar ve restoranlarla dolu büyüleyici, rahat bir köy olarak bilinmektedir. Ev yapımı meyve şaraplarıyla ünlü olsa da köyde, dört bir yandaki verimli bölgede yetiştirilen ve Cumartesi pazarında satılan zeytin, şeftali, incir, elma, ceviz ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli yerel ürünler satılmaktadır, ayrıca sabun, baharat, el yapımı seramik, çanta ve daha fazlası ile birlikte eve hatıra eşyaları ve hediyeler birçok restoran ve kafede satılmaktadır.

Geleneksel bir kahvaltı veya brunch'ın bir parçası olarak göz kamaştırıcı bir ürün yelpazesini tatmak için özel bir yer olan Şirince Artemis Restoran ve Şarap Evi, 1906 yılında inşa edilmiş eski bir Rum okulunun içinde yer almaktadır ve içinde şahane bir müze ve kırmızı çatılı köy evlerine, yerel üzüm bağlarına ve meyve bahçelerine bakan güzel bir doğal açık hava terası bulunmaktadır. Köyün terk edilmiş Rum Ortodoks kilisesini kaçırmayın.

Sahilin sessiz, bozulmamış kesimine bakış atmak için Akyaka harika bir destinasyondur. Gökova Körfezi'nin en ucunda yer alan Akyaka, Cittaslow (Yavaş Şehir) ağının bir parçasıdır ve Fethiye ve Marmaris gibi daha büyük kasabalardan çok daha az turistiktir.

Sadece güzel, rahat bir plaja değil, aynı zamanda doğal Azmak nehrinin serin ve berrak sularına da sahip olmasıyla ünlenen beldede geleneksel evler de yöreye özgüdür; güzel ahşap merdivenleri, dekoratif balkonları ve hoş avluları genellikle begonvil ve diğer çiçeklerle kaplıdır.

Kasabanın samimi, dolambaçlı sokaklarının tadını çıkarmanın yanı sıra, nehir kenarındaki gezinti yolu boyunca lezzetli Türk yemekleri ve deniz ürünleri sunan restoranlar bulabilirsiniz; buradaki ortam, ağaçların gölgesi sayesinde benzersiz bir şekilde huzurludur ve ayaklarınızı serinletici suya daldırabilirsiniz. Ana plaj kumlu olup, yüzme için sığ sulara ve uçurtma sörfçüleri ve uçurtma uçuranlar arasında popüler olmasını sağlayan her zaman esen rüzgara sahiptir.

Burada restoran ve şezlongların yanı sıra sizi Gökova Körfezi ve Kleopatra Adası'na götürebilecek tekne turu operatörleri de bulunmaktadır. Eski bir Karya şehri olan Idyma'nın kalıntıları ve kaya mezarları, tarihte geriye dönmek ve yakındaki ormanlık tepelerde biraz yürüyüş yapmak istiyorsanız, arabayla bir saat kadar uzaklıktadır.

Etkinlik/Sizi Arayalım